Bakir Izetbegoviq: Të lehtësohet regjimi i vizave midis B dhe H dhe Arabisë Saudite

Publikuar në Korrik 26, 2019, 12:26 a.m.

Kryetari i Kuvendit, Bakir Izetbegoviq dhe deputeti Safet Softić kanë pranuar sot delegacionin e Medžlis Ash Shurave të Mbretërisë së Arabisë Saudite, të udhëhequr nga dr. Abdullah Humud Al-Harbey.

Izetbegoviq ka shprehur mirënjohjen për ndihmën e jashtëzakonshme që  Arabia Saudite i ka ofruar, dhe i ofron Bosnjë dhe Hercegovinës. Ai u falënderua gjithashtu për gostitë e larta për praninë në komemoracione, dhe nderimin e viktimave të gjenocidit në Qendrën Memoriale të Potoçarit.

Në bisedë u theksua se marrëdhëniet e Bosnjës dhe Hercegovinës dhe Arabisë Saudite   janë shumë të mira dhe nuk janë të pranishme në mes të tyre problem të pazgjidhura, një cilësi e veçantë për të bashkëpunuar, siç u tha, është lidhja midis parlamenteve të dy vendve.

Në lidhje me këtë, është nënkuptuar roli i grupeve parlamentare të miqësisë. Në të ardhmen e afërt duhet të themelohet Grupi i Miqësisë i cili do të vazhdojë të përmirësojë marrëdhëniet me Arabinë Saudite dhe të kontribuojë në shtrirjen e bashkëpunimit të të dy vendeve.

Sot është gjithashtu është shprehur një dëshirë e dyfishtë për të lehtësuar vizat  ndërmjet Bosnjë e Hercegovinës dhe Arabisë Saudite, në mënyrë që të përforcohet edhe më shumë turizmi  midis dy vendeve që, do theksuar nga viti në vit, përjeton një progres të vazhdueshëm, thuhet nga Sektori për Marrëdhënie me Publikun.Burimi : Vijesti.ba / FENA