10.700 haxhijë iranianë u nisën për në Medinë

Publikuar në Korrik 26, 2019, 12:07 a.m.

Rreth 10.700 haxhijë iranianë kanë arritur në Medine, tha të premten kreu i  Organizatës së Haxhit.

Para nisjes për Arabinë Saudite, Ali Riza Rashidian u tha gazetarëve se të gjithë haxhijtë iranianë do të nisen në udhëtimin shpirtëror duke përdorur fluturimet e linjave ajrore iraniane.

Haxhijtë Iranian  do të fluturojnë në Arabinë Saudite deri më 5 gusht, tha ai, duke vënë në dukje se rreth 19 aeroporte  fluturimi veprojnë nëpër Iran për të transportuar haxhijtë  në Arabinë Saudite.

Të gjitha fluturimet kanë arritur në destinacion të sigurt dhe shëndoshë pa vonesë, tha ai.

Mbi 86,000 iranianë do ta kryejnë Haxhin këtë vit.Burimi : IRNA