23,000 Qendra Kur’anore aktive në Indonezi

Publikuar në Qershor 25, 2019, 2:23 a.m.

Kreu i Unionit të Hafizëve të Kur'anit  të Indonezisë dhe tha se ka 23,000 qendra aktive të mësimdhënies Kur'ani në Indonezi.

Duke folur për Agjencinë e Lajmeve IQNA, Akil al-Sejjid Munavver

tha se qendrat janë të mbështetura  dhe të mbikëqyrura nga komunat në qytete të ndryshme.

Ai nënvizoi se komunat luajnë një rol të madh në promovimin e arsimit Kur'anor në Indonezi.

Ndërkohë, disa qendra Kur'anore janë të lidhur me Universitetin Islamik të Indonezisë, tha ai.

I pyetur në lidhje me nivelin e arsimit Kur'anor dhe fetar në universitete të Indonezisë, ai tha se studentët e universitetit, veçanërisht ata që studiojnë në qendrat e arsimit të lartë islam, kanë një zotërim të mirë të leximit të  Kuranit dhe mësimin përmendësh dhe të mësojnë lëndë fetare si Hadith dhe interpretimin e Kur'anit.

Akil Sejjid Al-Munavver foli edhe për Garat Kur’anore n vendin e tij, duke thënë se një Garë Kur’anore dhe për Sunnetin mbahet çdo vit në Indonezi.

Sa për ngjarjet ndërkombëtare, Gara e Parë Ndërkombëtare e  Kur'anit në Indonezi u mbajt në vitin 2003.

Diku tjetër, al-Munavver iu referuar rolit të kënduesve të Kur'anit dhe hafizëve të Kur’anit në shoqëri dhe tha se ata mund të luajnë një rol të rëndësishëm në rritjen e unitetit mes muslimanëve.

Ai u pyet gjithashtu për Bashkimin e Kënduesve dhe Hafizëve të Kur'anit në Indonezi. Al-Munavver  tha se është themeluar në Sumatra në vitin 1988.

I lindur në vitin 1954 në Palembang, kryeqytetin e provincës në Sumatran e Veriut, Akil al-Sejjid  Munavver  ka diplomuar në Universitetin Umm Al Kura dhe MCC, Arabia Saudite.

Ai shërbeu si ministër indonezian i çështjeve fetare nga viti 2001 në 2004.

Ai është një këndues i shquar i Kur'anit dhe gjithashtu mëson Kur’ani dhe shkencat fetare në universitetet në vendin e tij.

Akil Sejjid Al-Munavver  shërbeu gjithashtu si një anëtar i një kolegji gjyqtarësh në Garat  Ndërkombëtare të Kur'anit, përfshirë ato që mbaheshin në Iran.Burimi : IQNA