Hoxha i Bahrejnit, Shejh Jassin al-Xhamri kthehet në burg

Publikuar në Qershor 8, 2019, 1:31 a.m.

Hoxha i Bahreinit, Shejh Jassin al-Xhamri është kthyer në burg pasi u thirr për t'u marrë në pyetje nga shërbimet e sigurimit të Manama të mërkurën.

Nuk ka asnjë shpjegim zyrtar për arrestimin e tij, por sipas raporteve të pakonfirmuara, hoxha u arrestua gjatë një prej predikimeve të tij.

Shtatorin e kaluar, Shejh Jassin Al-Xhamri ishte midis disa hoxhallarëve  shiitë që u arrestuan  për shkak të përmbajtjes të predikimeve të tyre gjatë  përkujtimeve vjetore të Ashures - një periudhë 10-ditore zie gjatë muajit hënor Islamik të Muharremit që nderon shehidllykun, martirizimin e Imam Husseinit.

Shejh Jassin al Xhamri  u dyshua për 'nxitje të urrejtjes kundër regjimit' dhe kaloi më shumë se një muaj në burg .Burimi : Lua Lua TV