Panairi Ndërkombëtar 32 i Librit fillon në Teheran

Publikuar në Prill 30, 2019, 11:50 p.m.

Edicioni 32- i Panairit Ndërkombëtar të Librit në Teheran (TIBF) ka nisur në qendër të Teheranit me praninë e ministrit iranian i Kulturës dhe Udhëzimeve Islame, ministri kinez i kulturës, si dhe përfaqësuesit kulturore të këtij vend.

Zëvendësi për Çështjet Kulturore të Ministrisë së Kulturës dhe Udhëzimit Islam, Muhsen Xhavadi tha se 2.400 botues vendas me 3000 tituj të librave dhe rreth 800 botues të huaj me 137,000 tituj do të paraqesin botimet e tyre të fundit në këtë edicion të panairit.

Ai vuri në dukje disa detaje të kësaj ngjarjeje prestigjioze që nga fillimi deri në kohën e tashme dhe shtoi se "forcimi industrinë e botimit, duke rritur marrëdhëniet ndërkombëtare dhe gjithashtu përmirësimin e diplomacisë kulturore në praninë e Kinës, si e ftuara e nderit janë ndër qasjet kryesore   në Panairin Ndërkombëtar të Librit 32 në Teheran (TIBF). "

"Për shumë vite, Panairi i Librit në Teheran ka ofruar mundësi për lexuesit për të blerë libra të rinj dhe të shtonjnë burime të reja të bibliotekave të Iranit", tha Muhsen Xhavadi.

Në vende të tjera në fjalën e tij, zëvendësministri Kulturës iu referuar forcimit  të marrëdhënieve ndërkombëtare dhe diplomacisë kulturore që është në rendin e ditës të panairit:

"Pjesëmarrja e Kinës, si e ftuara e nderit në veprimtarinë e këtij viti dëshmon se kultura mund të përballet dhe të anulojë sanksionet e vendosura.

Ai njoftoi se botuesit iranian do të paraqesin 300,000 tituj librash në panair dhe botuesit e huaj do të paraqesin 140.000 tituj këtë vit.

Panairi i 32-të Ndërkombëtar i Librit në Teheran do të mbahet në Mosalla të Teheranit nga data 24 prill deri më 4 maj 2019.Burimi : IRNA