4 0,000 palestinezë falen namazin e xhumasë në Xhaminë al-Aksa, Jerusalem

Publikuar në Prill 30, 2019, 11:39 p.m.

Mijëra besimtarë palestinezë falen namazin e xhumasë në xhaminë Al-Aksa në Jerusalemin e pushtuar mes kufizimeve të shtrënguara në qytet.

Rreth 40,000 palestinezë nga Jerusalemi, territoret e pushtuara në vitin 1948 dhe Bregu Perëndimor erdhën në xhaminë al-Aksa për të kryer namazin e së premtes, ndërsa policia izraelite imponoi një mbyllje në pjesët e qytetit të vjetër për festën e Pashkës.

Banorët vendas thanë se para namazit, policia izraelite bllokoi disa rrugë që çojnë në qytetin e vjetër të Jeruzalemit dhe penguan lëvizjen e qytetarëve palestinezë.Burimi : The Palestinian Information Center