Irani bën thirrje për një seancë urgjente të OKI-t mes sulmeve terroriste të Zelandës së Re

Publikuar në Mars 16, 2019, 12:58 a.m.

Irani bën thirrje për një urgjente urimi të OKI-t mes sulmeve terroriste të Zelandës së Re
Një njeri i armatosur transmetoi në Facebook një video të sulmit mbi një xhami në qytetin e Christchurch, duke pasqyruar vrasjen e luajtur në video-lojëra, pas botimit të një "manifest" në të cilin ai i denoncoi emigrantët, duke i quajtur ata "pushtues".

Në një postim në llogarinë e tij të Twitter, ministri i jashtëm iranian përmendi komentet islamofobike të Presidentit të SHBA Donald Trump dhe foli në "hipokrizinë perëndimore të mbrojtjes së demonizimit të muslimanëve si" lirinë e shprehjes "."
Diplomati i lartë iranian i tha gjithashtu homologut të tij turk se OIC duhet të mbajë një takim të menjëhershëm dhe urgjent në nivelin e liderëve apo ministrave të jashtëm për të diskutuar incidentin e terrorit në Zelandën e Re dhe një sulm të kohëve të fundit nga kolonët izraelitë në kompleksin e Xhamisë el-Aqsa në qyteti i vjetër i pushtuar i Jerusalemit Lindor al-Quds.

Agjencia e lajmeve palestineze Ma'an, duke cituar të enjten zëdhënësin e organizatës Islame Waqf (Endowment) Firas al-Dibs, tha se më shumë se 150 banorë izraelitë e rrethuan kompleksin për një orë.
Sipas banorëve vendas, banorët izraelitë vazhdimisht "bastisin" kompleksin e shenjtë përmes portës marokene, vizitojnë vendin dhe largohen nga Porta e Zinxhirit.

Kompleksi i Xhamisë së Al-Aqsa është ulur mbi sipërfaqen e Murit të Perëndimit dhe strehon dy kupolën e shkëmbit dhe Xhaminë el-Aqsa.Burimi : Press Tv