Në SHBA më të diskriminuarit janë muslimanët

Publikuar në Mars 11, 2019, 12:02 a.m.

Një sondazh i fundit në SHBA zbuloi se grupi më i diskriminuar fetarjanë muslimanët.85 për qind e pjesëmarrësve deklaruan se grupi më i diskriminuar fetar në vend janë muslimanët.

Një sondazh i kryer në partneritet me The Hill, një nga portalet kryesore të lajmeve në SHBA dhe kompania hulumtuese HarrisX, hulumtoi rezultatet e diskriminimit të grupeve fetare në vend.

85 për qind e të anketuarve në sondazhin e kryer më 1 - 2 mars, thanë se në SHBA më të diskriminuarit janë muslimanët. Pas tyre vijnë hebrenjtë me 79 për qind.

61 për qind e pjesëmarrësve në këtë sondazh, thanë se të krishterët janë të diskriminuar, ndërsa 55 për qind thanë se ateistët janë të diskriminuar.

PO VAZHDOJNË DEBATET PËR DEPUTETEN E PARË MUSLIMANE NË VEND

Anketa e cila u bë në hijen e diskutimeve të deklaratave të femrës së parë muslimane në Dhomën e Përfaqësuesve të SHBA-së, Ilhan Omar, në lidhje me Izraelin, është gjetur të jetë i rëndësishëm në kuptimin e zbulimit të pikëpamjeve mbi diskriminimin fetar në vend. Ndërsa vazhdojnë diskutimet në lidhje me Omarin, një studim i kohëve të fundit nga Këshilli i Marrëdhënieve Amerikano - Islamike (CAIR) vuri në dukje se islamofobia është në rritje kohët e fundit.

Muslimanët amerikan që mbështetën Omarin pohuan gjithashtu se diskriminimi kryesor në Shtetet e Bashkuara bëhet ndaj myslimanët dhe se deklaratat e Omar ishin të shtrembëruara. Të premten, Asambleja e Përgjithshme e Dhomës së Përfaqësuesve miratoi një rezolutë që dënon antisemitizmin dhe islamofobinë dhe ideologjitë e tjera që përmbajnë gjuhë urrejtjeje.

U raportua se versioni i parë i projektligjit, i cili dënoi vetëm antisemitizmin, u riorganizua ditën e fundit dhe u zgjerua duke dënuar edhe islamofobinë, epërsinë e të bardhëve dhe gjuhën e urrejtjes. Omar, e cila mori një reagim të fortë nga java e kaluar, duke nënkuptuar se disa politikanë amerikanë kishin marrë para nga lobi izraelit, pas deklaratave të fundit, kishte qenë objekt i reagimeve edhe të krahut demokrat edhe republikan.Burimi : Sputnik News