Rrëfimet për Nasrullahun në televizionin izraelit

Publikuar në Mars 8, 2019, 1:13 a.m.

Televizoni izraelit ‘Kan’  ka publikuar një program dokumentar mbi sekretarin e përgjithshëm të Hezbollahut, Sayyid Hasan Nasrullah.

Sipas lajmit të Al A’lam al Harbi, në dokumentarin e televizionit izraelit Kan, ish kryeministri izraelit Ehud Olmert bëri disa rrëfime interesante për Luftën e Libanit të vitit 2006.

Ehud Olmert, i cili ishte kryeministër i regjimit izraelit gjatë luftës së Libanit në vitin 2006, në dokumentarin e djeshëm u shpreh kështu: “Kam rënë në grackën e informacionit të Nasrullahut, ishte gabim të publikonim fjalimet e tij në vitin 2006. Ai pothuajse u bë ministri ynë i jashtëm apo kryeministër. Kjo situatë shkaktoi dyshime në mes Nasrullahut dhe neve.”

Ehud Olmert tha se fakti se sekretari i përgjithshëm i Hezbollahut tha për Izraelin “më e dobët se sa folja e merimangës”, bëri për tërheqjen me panik dhe jo – objektive të Izraelit nga Libani i Jugut në vitin 2000.

Regjimi izraelit pushtoi Libanin në vitin 1982, duke përfituar nga kushtet e luftës civile në Liban; megjithatë, si rezultat i rezistencës së armatosur të Hezbollahut, në maj të vitit 2000, ai u tërhoq nga Libani i Jugut shumë shpejt dhe papritmas.

A’lam al Harbi transmetoi këto deklarata të bëra në lidhje me Nasrullahun në dokumentarin e televizionit izraelit Kan:

- Ne nuk kemi inteligjencë për Nasrullahun, një person që e kthen partinë e tij në një aventurë krejtësisht të suksesshme dhe bën zgjedhjet e nevojshme në veprat që merr, ai është në një pozicion të shquar në marrëdhëniet e tij me luftëtarët e tij.

- Nasrullah ka punuar për të krijuar një komunitet të fortë shiit (komuniteti shiit në Liban) para se të ketë arritur një pikë të paprecedentë.

- Nasrullahu na njeh shumë mirë. Ai lexoi dhe studioi historinë izraelite dhe udhëheqësit. Askush midis arabëve nuk e njeh Izraelin aq sa Nasrullah.

- Nasrullah nuk është një nga udhëheqësit që dërgoi fëmijët e tij në universitete jashtë vendit. Ai është udhëheqës që dërgoi fëmijën e tij në fushën e betejës.

- Nasrullah doli para arabëve si një person i cili në vitin 2000, e përzuri pushtuesin nga vendi i tij dhe arriti një fitore të madhe.

- Nasrullahu shpiku shumë metoda të botimit në skenën e luftës. Asnjë organizatë nuk ka arritur nivelin e Hezbollahut në këtë drejtim.Burimi : Yakın Doğu Haber