Të rinjtë iranianë janë ftuar t'i përgjigjen pyetjes së Imam Hameneit

Publikuar në Shk. 10, 2019, 12:34 a.m.

Website Zyrtar Iranian  i Lideri Suprem KHAMENEI.IR  ka bërë thirrje të rinjve iranianë të mërkurën për t'iu përgjigjur pyetjes së Ajetullah Sejjid  Ali Hamenei mbi sekretin prapa jetëgjatësinë e Revolucionit Islamik.

Gjatë një fjalimi në qytetin e shenjtë të Kumit më Janar 9, 2016, Ajetullah Hamenei ka krahasuar Revolucionit Islamik të vitit 1979 me revolucionet e tjera të mëdha në të gjithë botën dhe disa kryengritje të tjera të fundit të njohura, si dhe në Iran.

“Pse Revolucioni Kushtetuese (i Iranit), me pak kërkesa kufizuan pushtetin absolut, nuk arrijnë të mbijetojnë, ndërsa Revolucioni Islamik me kërkesën e saj maksimale, duke bërë thirrje për çrrënjosë dinastinë dhe regjimin monarkik, fitoi dhe mbijetoi?" Pyeti Udhëheqësi.

Ajetullah Hamenei i bëri thirrje të rinjve për të analizuar rastet dhe të shohim  me çfarë parametra kanë kontribuar në Revolucionin islamik dhe revolucionet tjera që mbahen nga arritja në rezultatin përfundimtar.

Tre vjet pas pyetjes së udhëheqësit dhe në prag të fitores me rastin e vjetorit 40-të të Revolucionit Islamik, KHAMENEI.IR ka kërkuar nga të rinjtë të Iranit për të dërguar përgjigjet e tyre për pyetjen e udhëheqësit në faqen e internetit.Burimi : IRNA