Kleriku Iranian:Islami, Krishterimi janë fe plotësuese

Publikuar në Jan. 6, 2019, 9:27 p.m.

Huxhet ul Islam Abulfazl Tabatabaei-Ashkezari bëri komente  në një takim me Patriarkun e të Krishterëve në Siri, Johanna al-Asher al-Jazexhi,  me rastin e Vitit të Ri të krishterë, 2019.

Përfaqësuesi i udhëheqësit suprem të Iranit në Siri tha të mërkurën se Islami, Krishterimi dhe të gjitha fetë nuk janë "jo-reciproke", por "plotësuese".

Ashford tha se armiqtë kanë frikë nga marrëdhëniet e ngushta dhe afiniteti midis njerëzve që ndjekin fetë e ndryshme.

Ai më tej tha se Republika Islamike që nga fillimi i krijimit të saj ka qenë pas formimit të një umeti të unifikuar, i cili do të përqafonte ide dhe fetë të ndryshme.

"Ky Ummet i Bashkuar " mund të jetë një front i padallueshëm kundër armiqve, tha Huxhet ul Islami, Abulfazl Tabatabaei-Ashkezari.

"Sot, Izraeli ka frikë nga ky unitet dhe solidaritet".Burimi : IRNA