Kryeministresha e Bangladeshit: Nuk ka vend për terrorizëm në Islam

  • Kryeministresha e Bangladeshit, Sh. Hasina
Publikuar në Mars 29, 2016, mesnatë

Nuk ka vend për militantizëm dhe terrorizmit në Islam, ka pohuar  kryeministresha e Bangladeshit, Sh. Hasina, e cila kërkoi bashkëpunimin me  dijetarët myslimanë për të marrë masa të ashpra për ata që janë angazhuar në akte terroriste në emër të Islamit. 

Unë kërkoj bashkëpunimin tuaj në krijimin e besimit në mesin e njerëzve që nuk ka vend  për militantizmin dhe terrorizmin në Islam ... Kjo është fe e paqes. Ju lutem, publikoni këtë, tha ajo duke ju drejtuar Konferencës Kombëtare të Hatibëve (Predikuesve)  në Qendrën e Konferencave Ndërkombëtare në Bangabadhu, në Daka.

Kryeministresh e Bangladeshit, Hasina i bëri thirrje dijetarëve musliman  dhe popullit të Bangladeshit për të marrë masa kundër atyre që janë të angazhuar në akte subversive dhe terroriste në emër të Islamit.

“Ju lutemi të qëndroni vigjilent dhe të keni kujdes, qëndroni larg, përmbajuni nga veprimtari të tilla, tha ajo në sfond të një pasojë të sulmeve nga ana terroristëve, duke përfshirë edhe kundër pakicave në  këtë vend me shumicë muslimane.

Për një grusht njerëzish, ne e përjetojmë këtë dhimbje të madhe ... kjo është me të vërtetë shumë e dhimbshme për ne, tha ajo. Ajo gjithashtu përmendi se shpesh njerëzit për shkak të interesave të tyre kërkojnë për të krijuar destabilitet në vend.

Por është detyrë e qeverisë që të ofrojë siguri dhe paqe për popullin e vendit së bashku me sigurimin e ushqimit, strehimin, institucionet  shëndetësore re dhe të arsimit në mënyrë që jeta e tyre mund të përmirësohet. Ne jemi duke punuar  në atë drejtim , u shpreh Kryeministresha.

Kryeministresha u bëri thirrje imamëve dhe mësuesve fetarë për të përhapur mësimet e vërteta të Islamit në mesin e nxënësëve, studentëve në mënyrë që ata të mund të pajisen me karaktere dhe vlerat morale. Burimi : Gulf Times