Alexander Dugin: Beteja e fundit kundër qytetërimit të Dexhallit

nga Alexander Dugin | Publikuar në Dhj. 4, 2022, 2 a.m.

“Nuk ka një palë të tretë në luftën e fundit në historinë botërore; kamp të ndërmjetëm, të moderuar. Nuk ka shpëtim! Nëse nuk luftoni përkrah ideologjisë së Dritës, ju jeni një ushtar i ushtrisë së errësirës! Ky është ligji prej bronzi i Fundit të Botës!”

I gjithë sistemi i rendit botëror u ndërtua nga Perëndimi.Shumë kohë më parë, Perëndimi ka përfshirë idenë e tij për fatin e njerëzimit në sistemin operativ të marrëdhënieve ndërkombëtare, teknologjive, ideologjive, institucioneve ligjore dhe strukturave të vlerave në shkallë globale. Dhe ne nuk mund ta mposhtim Perëndimin në këtë fushë, sepse kjo është loja e tij. Rregullat dhe synimet e saj i imponohen të gjithëve dhe nuk është e mundur të fitosh përmes tyre.

Rreth pesëqind vjet më parë, Perëndimi mori rrugën e sekularizmit, materializmit, ateizmit dhe kapitalizmit, duke i bërë të gjitha këto norma dhe synime zhvillimi "universale" për të gjithë. Ata që nuk i pranuan, u shtypën me dhunë. Ata që e pranuan në mënyrë pasive këtë axhendë ose thjesht të dobëtit, i nënshtruan kolonizimit. Ata që u përpoqën të imitonin Perëndimin, por që donin të mbronin interesat e tyre, u goditën rëndë. Perëndimi i epokës moderne, “New Age”, i ka dhënë njerëzimit një ultimatum: Ose të gjithë i pranoni vlerat dhe synimet tona si universale dhe nënshtroheni, ose ne ju shkatërrojmë!

Për më tepër, duke hyrë në Epokën e Re, Perëndimi refuzoi krishterimin dhe fenë në përgjithësi; Ai filloi të krijojë një botë pa Zot dhe kundër Zotit. E quajti atë laicizëm; pra, fitorja e së përditshmes mbi përjetësinë, e laikes mbi fenë, e kësaj bote mbi botën tjetër, e materiales mbi shpirtëroren. Të gjitha strukturat e epokës së re bazohen në këto parakushte: shkencë, kulturë, teknologji, industri, treg, "progres". Në sytë e ideologëve modernë perëndimorë, "progresi" është lufta e tokës kundër qiellit dhe e të poshtmës kundër të lartsës. Dhe kushdo që i rezistoi kësaj, u shtyp, u shpif ose u detyrua të pranonte drejtësinë e Perëndimit modern dhe t'i bashkohej axhendës së tij…

Kapitalizmi është edhe më i dëmshëm dhe i ngarkuar ideologjikisht: vlerat tradicionale, qytetërimet shpirtërore shemben kur tregu bëhet masa e gjithçkaje. Prandaj, ne kemi qenë prej kohësh në grackën e Perëndimit.

Në kohën e komunistëve, ne morëm nga Perëndimi vetëm një komponent, revolucionarizmin. Njerëzit tanë ishin afër idesë së drejtësisë sociale dhe komunitetit. Prandaj rusët iu drejtuan socializmit. Por ky version i kryengritjes antikapitaliste bazohej në dogmën marksiste të bazuar në të njëjtët paraardhës perëndimorë (ateizëm, sekularizëm, materializëm). Pasi dëbuam një pjesë të Perëndimit, ne, përkundrazi, filluam të asimilojmë intensivisht dhe rrënjësisht Perëndimin tjetër. Kjo është arsyeja pse versioni materialist dhe ateist dogmatik i socializmit që lufton Perëndinë nuk mund t'i shpëtonte vdekjes. Dhe ne nuk e kemi provuar kurrë rrugën e socializmit ortodoks të ëndërruar nga filozofët e Rilindjes Ruse, sllavistët e ndjerë dhe narodnikët. Por ne duhej të provonim. Pasi BRSS (dhe kjo ishte një lloj kryengritjeje ruse kundër Perëndimit) u shemb, Perëndimi ndjeu se këtë herë ishte një hap përpara arritjes së qëllimit të tij - dominimit botëror. Dhe më pas doli fytyra e vërtetë – politika gjinore, zhdukja e familjes tradicionale, transhumanizmi, mbikëqyrja totale, inxhinieria gjenetike, transferimi i pushtetit tek Inteligjenca Artificiale. Këto synime antinjerëzore u shpallën hapur nga Perëndimi në epokën e unipolaritetit. Dhe për t'ia imponuar të gjitha këto njerëzimit, ai e ktheu rrugën drejt Qeverisë Botërore. Në fund të fundit, ai nuk kishte më asnjë pengesë.

Të gjitha ideologjitë e tjera perëndimore të epokës moderne ishin zhytur tani nga liberalizmi fitimtar. Fillimisht fashizmi evropian dhe më pas komunizmi sovjetik u zhdukën nga skena. Liberalizmi mbizotëroi në polemikat e tij me degët e tjera të ideologjive moderne perëndimore. Pasi mposhti rivalët e tij historik, ai përvetësoi edhe disa nga elementët e tyre, duke iu nënshtruar synimit të tij kryesor, pra hegjemonisë liberale. Kur është e nevojshme, Liberalizmi mund ta kthejë fytyrën nga e majta ekstreme (ekologjia, barazia gjinore, mbrojtja e emigrantëve) ose e djathta ekstreme (neo-nazizmi ukrainas, salafizmi instrumental).

I gjithë spektri i ideologjive moderne tani kontrollohet plotësisht nga globalistët. Dhe ata po hyjnë në raundin e fundit të lëvizjes së tyre për të fituar pushtet të plotë mbi njerëzimin. Tashmë është bërë e qartë se shkatërrimi i vlerave tradicionale dhe dominimi i kapitalizmit, materializmit, progresivizmit absolut dhe laicizmit janë thjesht preludi i Satanizmit të drejtpërdrejtë dhe të hapur dhe qytetërimit të Dexhallit.

Njerëzimi nuk mund të jetë neutral. Nëse nuk je me Djallin, atëherë je me Zotin! Nëse nuk je me Zotin, atëherë me Djallin! Nuk ka një palë të tretë në luftën e fundit në historinë botërore; kamp të ndërmjetëm, të moderuar. Nuk ka shpëtim! Nëse nuk luftoni përkrah ideologjisë së Dritës, ju jeni një ushtar i ushtrisë së errësirës! Ky është ligji prej bronzi i Fundit të Botës!Burimi : Katehon / Medya Şafak