Naser Kandil: Nëse Izraeli sulmon anijen iraniane që shkon drejt Libanit, do të fillojë lufta çlirimtare e Jeruzalemit

Publikuar në Gus. 30, 2021, 1:34 a.m.

Mbroni shëndetin tuaj mendorë! Çdo sulm mbi këtë anije do të jetë fillimi i luftës që do t'i japë fund Izraelit. Ky [sulm] nuk është diçka që do të rezultojë në hakmarrje ndaj një platforme gazi (izraelite) (ose diçka të tillë). Gjëja që do të jetë fillimi i kësaj është…

Naser Kandil: Kjo është ajo që ata e quajnë "inteligjenca strategjike e kohës". Ne kemi para nesh një fazë rajonale-ndërkombëtare ku SHBA-të kanë dështuar në Afganistan. Ky kolaps... keni dëgjuar udhëheqësit e NATO-s të thonë se nuk ka më arsye që NATO të ekzistojë! Në fund të fundit, çfarë përfitimi ka kjo forcë ushtarake nëse vetë koncepti i ndërhyrjes për hir të krijimit të politikës (të re) (kushteve/fakteve/ekuacioneve) shihet si i vjetëruar nga presidenti (SHBA)? A do t'i kushtohet mbrojtjes së atdheut amerikan dhe sigurisë kombëtare?

Kjo do të thotë që një forcë sulmuese globale nuk është më e nevojshme pasi është e paaftë për të gjeneruar politika (të reja) (fakte/ekuacione). Ajo që zbulon diskursi i ri i Biden është se shtetndërtimit nuk mund t'i afrohet nëpërmjet forcës ushtarake.

Më vonë, ne do të fillojmë të dëgjojmë pasojat e këtij vendimi për kompanitë amerikane dhe shtetet e pasura industriale amerikane gjithashtu. Pse duhet të qëndroj pjesë e qeverisë federale dhe ta financoj atë nëse nuk do të hapë tregje dhe nuk do të sigurojë lëndë të para për mua?

Gjatë këtij kolapsi amerikan, Hezbollahu ishte i pari që shfrytëzoi këtë mundësi-në mes të këtij ekuacioni të ri rajonal-ndërkombëtar. Ai shfrytëzoi këtë hendek, këtë dobësi, duke vendosur të sillte anije të ngarkuara me karburant në Liban. Ajo gjithashtu përfitoi nga dobësia dhe rënia e Izraelit.

Unë nuk mendoj se izraelitët do të përmbahen nga sulmet në Liban sepse populli libanez qëndron prapa rezistencës, por sepse ata dinin për situatën e fuqisë ushtarake të Izraelit. Dua të them, ekuacioni i Sejid Hasan Nasrallahut është i mjaftueshëm për këtë ...

Prezantuesi: Unë doja t’ju ​​lë juve ta shpjegoni këtë, sepse pjesa më e madhe e kësaj…

Nasir Kadil: Nasrallah tha se anija e Iranit e ngarkuar me karburant ishte "tokë libaneze", dhe asgjë tjetër, dhe se Izraeli duhej ta lexonte saktë. Ju (domethënë izraelitët) thoni: "Sejid Hasani po ju provokon, ai dëshiron luftë". Ju thoni me vete, "Ai ka fuqi të mjaftueshme për të filluar një luftë dhe për të na shkatërruar, dhe ne nuk duam t'i japim asnjë justifikim." Ju jeni ata që thatë: "Ekuacioni që Izraeli dëmton njerëzit dhe qytetin e Jeruzalemit dhe ndez një luftë rajonale me Boshtin e Rezistencës është një shpikje". Unë thjesht po ju them atë që thonë izraelitët: "Ky ekuacion u shpik nga Sayyid Hasan Nasrallah për të justifikuar hyrjen në një konflikt ku ai do të përdorte këtë fuqi të madhe (Boshtin e Rezistencës) për të shkatërruar Izraelin."

Mbroni shëndetin tuaj mendorë! Çdo sulm mbi këtë anije do të jetë fillimi i luftës që do t'i japë fund Izraelit. Ky [sulm] nuk është diçka që do të rezultojë në hakmarrje ndaj një platforme gazi (izraelite) (ose diçka të tillë). Gjëja që do të jetë fillimi i kësaj është…

Prezantuesi: A po përpiqeni të shpjegoni shumë nga ajo që Sayid i la të hapur për interpretim në fjalimin e tij përmes kësaj analize?

Nasir Kandil: Unë nuk pretendoj se kam (konfirmuar) njohuri mbi këtë temë…

Prezantuesi: Unë thashë vetëm analizë...

Nasir Kandil: Unë thjesht po them se nëse do të kishte një zë të arsyeshëm midis izraelitëve, ai do t'i kaptte kolegët e tij të zemëruar nga veshët dhe do t'u thoshte të uleshin mënjanë dhe të mos ndërhynin. Ai u thoshte atyre se ju mund të mbyllni sytë nga kjo anije iraniane e drejtuar për në Liban dhe ta lini të mbërrijë e sigurtë. Sepse Hezbollahu ka fuqinë, forcën dhe vullnetin për t'u përfshirë në një luftë legjitime. Prandaj, mos i jepni atij të drejtën të shkojë në luftë që do të shkatërrojë dhe copëtojë Izraelin.

Nëse Izraeli bën diçka për të justifikuar hyrjen në një luftë të tillë, lufta çlirimtare e Jeruzalemit do të fillojë. Dhe legjitimiteti i një lufte të tillë do të jetë i padiskutueshëm; në aspektin moral, fetarë, kombëtarë dhe human.Burimi : Medya Şafak / Al Manar Tv