Imami i cili i shpetoi të krishterët gjatë sulmeve u nderua në SHBA

Publikuar në Korrik 31, 2019, 4:21 p.m.

Imam Abubaker Abdullahu i shpëtoi të krishterët që vraponin në shtëpinë e tij në Nigerinë qendrore

Qeveria e SHBA-ve  po nderon një klerik musliman 83-vjeçar  që fshehu 262 të krishterë në shtëpinë dhe xhaminë e tij gjatë një sulmi në Nigerinë qendrore.

Imam Abubaker Abdullahu, së bashku me katër udhëheqës fetarë nga Sudani, Iraku, Brazili dhe Qipro, iu dha Çmimin Ndërkombëtar i Lirisë Fetare 2019, i cili u jepet avokatëve të lirisë fetare.

Imam Abdullahu ishte i njohur për sigurimin e strehimit për qindra të krishterë që iknin nga sulmet e myslimanëve, të cilët kishin nisur sulme të koordinuara ndaj fermerëve të krishterë në 10 fshatra në zonën Barkin Ladi të Shtetit Plateau më 23 qershor 2018, thanë organizatorët e çmimeve në një deklaratë.Burimi : CNN