Kuvajti kundërshton normalizimin e lidhjeve me regjimin sionist

Publikuar në Shk. 3, 2019, mesnatë

Ministria e Punëve të Jashtme të Kuvajtit përsëriti qëndrimin e tij mbi lidhjet me regjimin okupues të Izraelit.

Sipas Agjencisë së Lajmeve Maan, zëvendësministri i jashtëm i Kuvajtit Halid Al-Xharallah tha se Kuvajti nuk ka ndërmend të normalizojë marrëdhëniet me Izraelin.

Qëndrimi i Kuvajtit në kundërshtim me vendosjen e lidhjeve me Tel Avivin është i qartë dhe i njohur, tha ai.

Halid Xharallah gjithashtu tha se Kuvajtin e trishton mosmirënjohja  globale ndaj çështjes së Palestinës dhe kërkon të bashkojmë pikëpamjet midis vendeve të Gjirit Persik rreth kësaj çështjeje.

Shumica e vendeve arabe nuk e njohin Izraelin, por disa prej tyre kohët e fundit kanë rritur bashkëpunimin me Izraelin në vitet e fundit.

Midis vendeve arabe, Izraeli ka marrëdhënie diplomatike vetëm me Egjiptin dhe Jordanin.Burimi : IQNA