Selefistët e Algjerisë kundër ndërtimit të xhamisë

  • None
Publikuar në Maj 26, 2014, mesnatë

Grupe selefiste të Algjerisë kanë kundërshtuar planin për ndërtimin e xhamisë së parë të Shi’ive në  këtë shtet në Afrikën veriore.  

 

      Sipas faqes echoroukonline.fr website. , grupet ekstremiste e kanë përshkruar planin e ndërtimit të xhamisë si një kërcënim.


    Protestat nga radikalet erdhën pasi u raportua se një tregtar mysliman shi’a ka planifikuar për të ndërtuar një xhami për pasuesit e Ehl-ul-Bejtit, Familjes së Muhammedit (a.s.) në qytetin Tebessa.


   Grupe selefiste i kanë bërë thirrje dy ministrive të Algjerisë, Ministrisë të Punëve të Brendshme dhe Ministrisë për Çështje Islame që të mos lëshojnë leje për ndërtimin e xhamisë.


     Ata kanë i përshkruar aktivitetet e grupeve shi’ite në Algjeri si të rrezikshme dhe këmbëngulin se ata do të qëndrojnë kundër çdo plani për ndërtimin e xhamive të shi’itëve.


     Muslimanët shi’itë janë një pakicë në Algjeri, ku gati e gjithë popullsia është myslimane sunnite.