7,000 policë pakistanezë kryejnë detyra të sigurisë gjatë Muharremit

Publikuar në Shta. 25, 2018, 2:13 p.m.

Rreth 7,000 policë, përveç personelit të ushtrisë dhe Rangers, do të vendosen në rrethin Rawalpindi  për të garantuar sigurinë gjatë Muharremit.

Përveç mbajtjes së Maxhlisit, rreth 316 procesione do të përkujtojnë ngjatjet e Muharremit. Sipas planit të sigurisë  nga policia e qarkut, askush nuk do të lejohet të qëndrojë në kulmet e ndërtesave komerciale dhe banesore të vendosura përgjatë rrugëve të zisë dhe të mbajnë armë.

Sipas një zëdhënësi të policisë, Policia Rawalpindi ka finalizuar të gjitha masat për ruajtjen e paqes gjatë Muharremit dhe 7.000 policë, vullnetarë, forca elite dhe policet femra do të vendosen për t'i dhënë siguri  procesioneve.

Kontrollimi i veçantë i rrugëve të procesionit do të ketë gjithashtu mbikëqyrjen ajrore të procesioneve të zisë për të siguruar në mënyrë sigurtë.

Do të instalohen kamera CCTV dhe nëpër portat e hyrjes kalohet nëpër portë të sigurisë  si një mbulim më i plotë sigurie për ata që mbajnë zi.

Policia e qytetit Ahsan Abbas mbajti takime me Ulemanë, tregtarët dhe anëtarët e Komitetit të Paqes të Qarkut.Burimi : Urdu Point