Myftiu tunizian: Autoritete Saudijane vjedhin pasurinë e muslimanëve anë e këndë botës

Publikuar në Qershor 26, 2018, 11:03 p.m.

Myfitu i Tunisis këtyre ditëve ka dhënë një deklaratë shumë revoltuese ndaj  Arabisë Saudite si dhe ka apeluar që këtë vitë haxhillarët e mos shkojnë për të kryer peligmin. Deklarata e myftiut të Tunisit se duhet menduar seriozisht në anulimin e haxhit për këtë vit, pasiqë autoritetet saudiane kane ngritur çmimin e haxhit duke vjedhur pasurinë e muslimanëve anekend botës. Një deklaratë e tillë ka shkaktuar reagime nga më të ndryshmet sidomos nga disa imam në këtë shtet.

Myftiu tha se gjendja e rëndë ekonomike në Tunis na bën të pamundur shkuarjen në vendet e shenjëta. Qytetarët tanë janë në krizë, çmimi është shumë i lartë dhe ne nuk mund të marrim edhe borgj për të kryer Haxhin ka thënë Myftiu Ashour.

Ministria e fesë në Tunis ka thënë që sheriatikisht nuk lejohet të nxirret dekret që kërkon anulimin e Haxhit, këtë gjë e tha këshilltari i kësaj ministrie Hakim Ammare. Shkuarja e tunisianëve në haxh në këtë vit është më e shtrenjtë për 760 Euro më shumë krahasuar me vitin e kaluar,