Ministri i Mbrojtjes i Kuvajtit: Siguria në rajon është e pamundur pa Iranin

Publikuar në Mars 27, 2018, 1:17 a.m.

Ministri i Mbrojtjes Kuvajtit, Sheikh Nasir es'Sabah, tha se siguria në rajon nuk është e mundur pa bashkëpunimin e ngushtë të Iranit dhe Irakut.

Sipas agjencisë së lajmeve Persiane, Ministri i Mbrojtjes i Kuvajtit, i cili vlerësoi marrëdhëniet Iran-Kuvajt, tha se Irani është një vend i madh dhe ka një të kaluar të lavdishme.

Ministri i Mbrojtjes Kuvajtit dhe zëvendës kryeministri, Sheikh Nasir es'Sabah, duke vlerësuar marrëdhëniet Iran-Kuvajt në ‘Takimin për Mundësitë e Investimit në Kuvajt’ të mbajtur në këtë vend, vuri në dukje se është e rëndësishme të mbahen të forta marrëdhëniet me Iranin dhe Irakun, gjë që është e rëndësishme për çështjet aktuale politike të jenë të përkohshme.

Sabah, i cili vuri në dukje se vendi i tij donte të krijonte lidhje të ngushta me Iranin dhe Irakun, tha: “Nëse nuk kemi një marrëdhënie të ngushtë me këto dy vende, nuk mund të jemi të sigurt në asnjë mënyrë."

Sabah u shpreh se: “Nëse nuk ndihemi rehat me fqinjët tanë, ne duhet të shqetësohemi vazhdimisht. Dhe në një rast të tillë, ne kurrë nuk mund të hyjmë në ndërveprime globale.”Burimi : Welayet News