Taxh Mahal i kulturës Islame u la jashtë broshures të turizmit indian

Publikuar në Tet. 15, 2017, 3:25 p.m.

Taxh Mahal është një nga Shtatë mrekullitë e Botës, duke tërhequr më shumë se gjashtë milionë turistë në vit.

Taxh Mahal tërheq më shumë turistë se çdo vend në Indi, por monumenti që duket se është në favor të qeverisë së Uttar Pradesh (UP), ku ndodhet.

Monumenti  Taxh Mahal, një vend i trashëgimisë botërore të UNESCO-s, i konsideruar si një "Simbol i Dashurisë" nuk u paraqit në broshurën e turizmit të lëshuar nga qeveria e Uttar Pradeshit javën e kaluar.

Libri, broshurë me titull "Turizmi i Uttar Pradeshit: Potenciali i Tij i Lartë", botuar nga ministri i turizmit i shtetit, Rita Bahuguna, përmend një numër vendesh fetare hinduiste dhe budiste, por i mungon një prej monumenteve më të famshme në botë.

Suhail Hashmi, shkrimtar dhe ekspert i trashëgimisë, akuzoi Partinë qeverisëse Bharatiya Janata (BJP) për të luajtur politikë mbi Taxh Mahalin.

" Partia Bharatiya Janata (BJP) ka ardhur në pushtet në bazë të diskursit  se vetëm gjërat që identifikohen si hindu janë indianë. Taxh Mahal  nuk i përshtatet idesë së tyre të kulturës," tha Suhail Hashmi.

"Ata e kanë ndarë trashëgiminë tonë në trashëgiminë Hinduse dhe trashëgiminë  Islame".Burimi : Al Jazeera