"Universiteti i Kur'anit" do të themelohet në Baling, Malajzi

Publikuar në Shta. 14, 2017, 8:21 p.m.

Abdul Aziz Abdul Rahim, deputet që përfaqëson Baling në parlamentin e Malajzisë, u betua se do të ndajë 12.8 hektarë tokë për  "Universitetin e  Kur'anit" në zonën e tij zgjedhore.

Ai tha se ai do t'i japë vendin  ‘Universitetit të Kur'anit’, një shoqate të hafizëve, duke përdorur kapacitetin e tij personal, me ndihmë të mëtejshme nga Putrajaja kur është fjala për infrastrukturën, njoftoi Utusan Malaysia.

"Do të gjej tokën e Vakufit në zonën e Baling dhe do t'ia jap atë për Universitetin e Kur’an’, por aplikimin për të zhvilluar universitetin unë duhet të diskutoj më tej me Kryeministrin, Datuk Seri Najib Razak," tha ai, duke iu referuar tokës të caktuar për bamirësi.

Shoqata ka kërkuar gjithashtu kuota ekskluzive për 10 drejtuesit e saj dhe studentët më të mirë për të kryer umren në Mekë.

Në përgjigje, Abdul Aziz Abdul Rahim,  i cili është gjithashtu kryetari i Fondit të Haxhijve ‘Lembaga Tabung Haxhi’ - tha se nuk nevojitet kuota për umrën, por ai mund të financojë haxhijtë duke përdorur fondet e Fondacionit Tabung Haxhi.Burimi : Mail Malay Online