Myftiu i Libanit dënon gjenocidin e muslimanëve në Mianmar

  • Myftiu i Libanit, Shejh Abdul Latif  Darian
Publikuar në Shta. 12, 2017, 8:15 p.m.

Myftiu i Libanit, Shejh Abdul Latif  Darian dënoi masakrën e pakicës  muslimane në Mianmar si një krim brutal dhe racist.

Ai e bëri këtë koment në një deklaratë të lëshuar të mërkurën.

Shejh Abdul Latif Darian u bëri thirrje shteteve arabe dhe muslimane që të bëjnë presion në shtetet me ndikim për të ndihmuar në ndalimin e këtyre mizorive.

Duke vënë në dukje se agresioni ndaj  muslimanëve është agresion ndaj të gjithë muslimanëve, Myftiu i Libanit  tha se bashkësia ndërkombëtare duhet t'i sjellë para drejtësisë fajtorët e këtyre krimeve.

Në raundin e ri të sulmeve kundër muslimanëve , ushtria e Myanmarit ka vrarë qindra muslimanë që janë pakicë në këtë shtet.

Një numër i madh muslimanësh janë larguar nga Myanmari për në Bangladesh.Burimi : IRNA