100 xhami në Sudan solidarizohen me xhaminë Al-Aksa

Publikuar në Korrik 29, 2017, 12:33 a.m.

Shoqata e Vëllazërisë Palestineze Sudaneze  njoftoi se imamët nga 100 xhami në Khartum kishin rënë dakord të flasin për tensionet në xhaminë e Al-Aksa në predikimet e tyre ditën e xhuma.

Kreu i Këshillit të administratorëve të shoqërisë, Muhammed Al-Amin Khalifa, tha në një konferencë për shtyp:

"Ajo që po ndodh në xhaminë e Al-Aksa është një çështje serioze dhe secili duhet të marrë një qëndrim të fuqishëm për lirinë dhe paqen".

"Ne duhet të qëndrojmë  të bashkuar  dhe nëse nuk bashkohemi rreth të vërtetën, atëherë ne do të mposhtemi". 

Ambasadori palestinez në Khartoum, Samir Abdul-Xhabbar, theksoi: "Nevoja për të vazhduar luftën dhe për të mbështetur çështjen palestineze në baza ditore. Ne gjithashtu duhet të shmangim reagimet momentale  pasi ato nuk janë të realizueshme".

Ambasadori gjithashtu vuri në dukje se "shoqëria palestineze, pavarësisht nga përkatësia e tyre politike dhe sektare, hedh poshtë kategorikisht portat elektronike të vendosura në hyrje të Xhamisë së el-Aksa nga policia izraelite".

"Paqja dhe uniteti nuk do të arrihen në botë nëse çështja e Jeruzalemit nuk zgjidhet," shtoi ai, raportoi  Monitori i Lindjes së Mesme. 

Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i Lëvizjes Islamike, Raxha Hassan Khalifa, tha: "Portat elektronike para xhamisë al-Aksa janë një përdhosje e re nga Izraeli dhe duhet të hiqen menjëherë".

"Këto porta elektronike janë një formë e poshtërimit për të kontrolluar Xhaminë e al-Aksa".

Që nga e diela, palestinezët në Kuds  (Jerusalem) kanë protestuar kundër forcave okupuese izraelite që vendosën porta elektronike në hyrjet e Xhamisë Al-Aksa dhe kanë insistuar që ato të hiqen.

Besimtarët muslimanë refuzojnë të hyjnë në xhami nëpër këto porta, dhe luten në rrugë për rreth xhamisë në atë në vend.Burimi : IQNA