Arabia Saudite financon murin e kufirit SHBA-Meksikë

Publikuar në Korrik 16, 2017, 8:06 a.m.

Në takimin e mbajtur me kërkesën e Trump-it, Arabia Saudite deklaroi se do të investon  në koston e murit kufitar meksikan.

Sipas raportimeve të gazettes TheGuardian, Ibrahim Abdulaziz Al-Assaf, ministër i shtetit i Arabisë Saudite, tha të mërkurën në takimin e G20 në Hamburg:

 "Në takimin e mbajtur me kërkesën e Trump-it, Arabia Saudite deklaroi se do të investon  në koston e Muri kufitar meksikan. Arabia Saudite është e gatshme të bashkëpunojë  në  ndërtimin e murit kufitar SHBA-Meksikë si kompani investuese ".

Trumpi flet publikisht për planet e tij për ndërtimin e murit të kufirit dhe njëkohësisht përpiqet të bëjë presion mbi demokratët e kongresit që të miratojnë buxhetin për muret kufitare.

Raportet thanë se Trumpi dhe Dhoma e Republikanëve po zhvillonin plane për të financuar muret kufitare 30 metra të lartë përmes një ligji të miratuar nga Presidenti Xhorxh W. Bush i vitit 2006, i cili siguroi mbi 700 mila  barriera përgjatë kufirit jugor të SHBA-ve.

Trumpi  kërkoi murin, që parashikohet të kushtojë më shumë se 15 miliardë dollarë, si pjesë e përpjekjeve të tij për të frenuar imigracionin e paligjshëm. Sipas Rezistencës Demokratike, Trumpi  është detyruar të hyjë në partneritet me Arabinë Saudite për të investuar dhe siguruar fondet e nevojshme për të mbuluar koston e ndërtimit.Burimi : The Atlantic