Rashid Ghannouchi: Arabia Saudite problemi kryesor i Ummetit Islamik

Publikuar në Korrik 10, 2017, 1:21 p.m.

 - Rashid al-Ghannouchi, kreu i Lëvizjes Islame në Tunizisë, theksoi se kriza e Katarit dëshmoi se Bota Islame nuk është  në luftë për shkak të Shiive dhe Sunnive, por është në luftë me ekstremizmin, tekfirizmin dhe Sionismin që bazohet në dollarë dhe pushtet.

Politikanët dhe mendimtarët e Tunizisë thanë gjithashtu se vetë Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe janë ekstremistë, dollarë dhe përfaqësues të sionistëve, politikat e tyre janë të dizajnuara në Uashington dhe Londër, ndërsa po bëjnë luftë mes Ummetit Musliman në Katar, Egjipt, Palestinë dhe shtete të tjera.

Ai më në fund deklaroi se nuk ka dallime midis medh’hebeve, drejtimeve të fesë Islame, si Hanbeli, Maliki, Hanefi, Shafi dhe muslimanëve Shia, këto medh’hebe, drejtime kanë jetuar gjithmonë me njëri-tjetrin në bashkëjetesë.

Problemi kryesor i Umetit Musliman është në të vërtetë Arabia Saudite, sepse Muhammed bin Salman në bashkëpunim me Muhammed bin Zajid  nisin luftërat e autorizuara mes muslimanëve.Burimi : ABNA