Delegacioni nigerian diskuton për të dërguar studentë në Qerbela

Publikuar në Prill 5, 2017, 11:32 p.m.

Delegacioni  nga Nigeria vizitoi Xhaminë e Shenjtë të Imam Hysejnit  dhe Kujdestarinë e saj dhe diskutuan për dërgimin e më shumë  studentëve  në Qerbela për të studiuar drejtësinë. 

Ata diskutuan për dërgimin e më shumë studentëve në Qerbela për të studiuar drejtësinë.

Afrika, e cili ka rreth një miliardë banorë, ka 12, 500, 000 muslimanë shiitë, dhe numri i tyre është në rritje.
Drejtori i Institutit Warith El-Embya për Studime Islame i Xhamisë së Shenjtë të Imam Hysejnit, Dr. Shejh Munxhid El-Ke'bi tha se instituti gjithmonë mirëpret studentë nga e gjithë bota. Ai gjithashtu tha se instituti, i cili aktualisht është plot me studentë, ka 12-të student nga Nigeria.
Dr. Shejh Munxhid El-Ke'bi  tha se Xhamia e Shenjtë e Imam Hysejnit do të ndërtojë një aneks në mënyrë që të pranojë më shumë studentë, sepse ka shumë studentë nga e gjithë bota që janë duke pritur për vende vakante.Burimi : ABNA24