Arabia Saudite dëboi 12.000 somalezë që nga viti 2014

  • None
Publikuar në Mars 9, 2014, 1 a.m.

Organiza për të Drejtat e Njeriut  -Human Rights Watch ( HRW ) thotë se Arabia Saudite ka deportuar më shumë se 12.000 njerëz në Somali. që nga fillimi i vitit 2014.


    Sipas Press TV , të dëbuarit e rinj, duke përfshirë gratë dhe fëmijët, arrijnë çdo ditë në aeroportin ndërkombëtar Mogadishu.


     Një nga të dëbuarit tha , Unë kam qenë i përfshirë në një përleshje me grushta me një burrë saudit. Ai më kishte ofenduar mua, por, kur erdhën forcat e sigurisë, ata më kapën mua dhe më burgos për një vit e gjysmë. Për sauditët të huajt janë gjithmonë të gabuar, sauditët nuk gabojnë, ata mund të bëjnë gjithçka ndaj të huajve dhe të ecin lirshëm.”

      

     Një tjetër i dëbuar i kohëve të fundit ka transmetuar se sa brutale ishin forcat saudite të sigurisë dhe sa mospërfillse ishin ndaj të huajve.


     Në një raport muajin janar, HRW i kërkoi Riadit për t'i dhënë fund dëbimeve dhe të respektojë detyrimet ndërkombëtare për  mbrojtjen e refugjatëve.


     Në mes të muajit janar, Komisioneri i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Refugjatë ( UNHCR) gjithashtu ka thënë se në Somalinë  Jug-Qendrore është një vend shumë i rrezikshëm , dhe i bëri thirrje qeverisë saudite të mos e kthen askënd në një vend ku jeta ose liria e tyre është e kërcënuar ose ku ata përballen me dëmtime të tjera serioze.