Libia zyrtarisht shpall çlirimin e Sirtes nga terroristët e ISIS-it

Publikuar në Dhj. 23, 2016, 1:41 a.m.

Lideri i Qeverisë së Unitetit të Libisë, Fajez al-Sarraxh të shtunën zyrtarisht shpalli fundin e operacioneve ushtarake në Sirte, pas çlirimit nga grupi terrorist ISIS dhe me focën e armëve çliroi territor të rëndësishëm në Libi. Sarraxh, kryeministri i ngarkuar i ka paralajmëruar  terroristët se lufta nuk ka përfunduar.

Tetë muaj pas fillimit të operacioneve kundër terroristëve të ISIS-it  në qytetin bregdetar të Sirtes "Unë zyrtarisht kam shpallur fundin e operacioneve ushtarake dhe çlirimin e qytetit," tha Sarraxh tha në një fjalim televiziv dy javë pas shpalljes se zona ishte në kontrollin e forcave besnike të qeverisë.

Çlirimi i Sirtes,  u njoftua më parë më 5 dhjetor, dhe  rriti autoritetin e mbështetur nga OKB-ja të Qeverisë të Sarraxhit  sipas Marrëveshjes Kombëtare, e cila filloi në Tripoli,  por e cilia kontestohet nga një administratë rivale me bazë në Libinë  lindore.

Sarraxh e bëri njoftimin në Sirte në përvjetorin e parë të nënshkrimit të një marrëveshje paqeje në Marok. Por lufta e gjatë kundër terrorizmit në  Libi nuk ka mbaruar," paralajmëroi ai, duke theksuar nevojën për të bashkuar forcat ushtarake në "një ushtri të vetme."Burimi : Libyan express