Ndërtimi i Xhamisë tregon rritjen e Islamit në Tajlandë

Publikuar në Tet. 25, 2016, 9:54 p.m.

Xhamia Phadungsat në zonën jugore turistike të Phuket ndërtuar me donacion të Arabisë Saudite prej  35.000.$

Islami është një fe e pakicës në  Tajlandën Budiste, por xhamitë vazhdojnë të ndërtohen jashtë zonave kryesisht muslimane në kufi  me Malajzinë, me Bangkokun  dhe jugun turistik  të Phuket-it janë duke u rritur si  një komunitet i madh musliman.

Një ndërtesë e tillë fetare aktualisht është  duke u ngritur në zemër të rrethit Phuket të Kamala, një gji dhe një fshat peshkimi i rrethuar nga kodrat e pyllëzuara në veri, kurse në perendim  drita dhe zhurma në  pllazhin  Patong.

Ndërtimi i Xhamisë në Phadungsat ka filluar dy vjet më parë, pas një Imam ka vizituar Phuket gjatë muajit të agjërimit të Ramazanit.

Xhamia pritet të përfundojë në vitin e ardhshëm, me një donacion nga Arabia Saudite prej 1 milion baht ($ 35,000).

Muslimanët - grupi i dytë më i madh fetar në Tajlandë - përbëjnë vetëm pesë për qind të popullsisë në tërësi, por 20 për qind e atyre që jetojnë në Phuket janë myslimanë, shumë prej të cilëve janë pasardhës të njerëzve origjinale të ishullit të detit.

Jashtë Phuket-it, provincat më jugore si Pattani, Yala, Narathiwat dhe pjesët e Songkhla dhe Chumphon kanë popullsi shumicë  muslimane, e përbërë nga dy etni, muslimanë  Tai dhe Malai. Burimi : World Bulletin