10 vite burg, qesh terroristi i ISIS

Publikuar në Tet. 21, 2016, 9:39 a.m.

Dodi Suridi nga Indonezia, është dënuar sot me 10 vjet burg për rolin që ka luajtur në një sulm me bombë dhe armë në Xhakarta, në janar të këtij viti.

Katër civilë u vranë në atë sulm terrorist, i cili ishte më i keqi që ka goditur Indonezinë në disa vitet e fundit.

Suridi, 23-vjeçar, është përkrahës i Shtetet Islamik (ISIS), dhe para sulmit, i ka ndihmuar grupit terrorist që t’i prodhojë bombat, njëra nga të cilat u përdorë atë ditë.

Ai e ka pranuar dënimin si rrezik i të qenet terrorist.

Ai ishte arrestuar një dit pas sulmit.