Ministria e Mbrojtjës e Algjerisë: Trupat algjeriane vranë pesë militantë tekfiristë

Publikuar në Tet. 19, 2016, 7:40 p.m.

Trupat algjeriane vranë pesë militantë të armatosur dhe konfiskuan armë, municione dhe furnizime ushqimore të enjten, në një operacion të vazhdueshëm në lindje të Algjerit, tha ministria e mbrojtjes.  

Të pesë militantët  u vranë gjatë një spastrimi të ushtrisë në pyjet e Tazoult-it në krahinën  Batna, rreth 430 km. (268 mila) nga Algjeri, tha ministria e mbrojtjes në një deklaratë.

Ministria ka thënë se ushtria kishte vrarë 50 islamistë radikalë të armatosur në gjysmën e parë të këtij viti.

Dhuna ka rënë në Algjeri që nga përfundimi i luftës së saj të viteve 1990 me militantët radikal  islamik që vranë  200.000 njerëz.

Por, Al-Kaida në Magrebin Islamik dhe grupe të vogla të luftëtarëve aleate të ISIS-it kanë qenë aktive në disa zona të largëta.Burimi : Reuters