Kardinali Katolik deklaron Muhammedi është i Dërguar i vërtetë i Zotit

  • None
Publikuar në Gus. 14, 2016, mesnatë

Ai shërbeu si Kryeipeshkv i Uashingtonit,  nga viti 2001 deri në vitin 2006, dhe është ngritur në Kardina në vitin 2001. Në teologjinë katolike, për të qenë  profet, për të fituar këtë titull, duhet të jetë i frymëzuar nga Zoti. Për të thirrur Muhammedin  Profet, siç e quan ai, është pretendimi se Muhammedi është profet i vërtetë, i frymëzuar nga Zoti.

Kardinali Katolik Theodore McCarrick ofroi fraza fetare islame dhe këmbënguli se rregullat themelorore të Islami  janë ngjashme me rregullat themelore të Krishterimit, kështu tha gjatë një konference për shtyp më 10 shtator, në Washington,  D.C.

Në emër të Zotit, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit, tha McCarrick ndërsa ai e prezantoi veten para audiencës në një takim të organizuar nga Këshilli për Marrëdhënie me Publikun Musliman. Lavdërimi , Falënderimi, I   i Hyjnisë  në Islam  është një frazë e rëndësishme në Islam, përmendet më shumë se 100 herë në Kur’an, dhe është e ngjashme me lutjen katolike, Në emër të Atit, të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë.   

McCarrick në vazhdim pohoi se Mësimi social katolik  është i bazuar në dinjitetin e personit njerëzor ... [dhe] ndërsa iu studioni Kur’anin e Shenjtë, ndërsa studioni Islamin, në thelb, kjo është ajo që Profeti Muhammed, paqja qoftë mbi të, ka mësuar, ka predikuar .

McCarrick ishte 71- vjeçar  kur 19 muslimanët  e paraqitën Islamin në sy të publikut duke vrarë 3000 amerikanë më 11 shtator 2001.  Ai është një nga 213 kardinalët e Kishës Katolike, por është shumë i vjetër për të votuar në debatet e kishës.  Burimi : The Daily Caller