Imami i Xhamisë Kuba, në Medine, Arabia Saudite, Shejh Saleh Al-Maghamsi: Muzika nuk është haram

  • Imam dhe hatib, predikues, i Xhamisë Kuba në Medine ka thënë se muzika nuk është haram apo e ndaluar
Publikuar në Korrik 22, 2016, mesnatë

Imam dhe hatib, predikues, i Xhamisë Kuba në Medine ka thënë se muzika nuk është haram apo e ndaluar

Shejh Saleh Al-Maghamsi ka sqaruar se ai i referohej muzikës, jo duke këndimit, për këndimin ai tha se është haram.

Kombi ka nevojë  për risi dhe modernizimin, dhe unë besoj fuqishëm në këtë, pa marrë parasysh nëse njerëzit i pranojnë pikëpamjet e mia apo jo, tha ai gjatë një talk show në kanalin MBC organizuar nga Jaser Amr dhe raportuar nga media lokale.

Shejh Saleh Al-Maghamsi  ka folur për  një numër çështjesh, duke përfshirë muzikën, gjatë talk showut. Unë nuk jam i detyruar t'i përgjigjem çdo kritike për këtë çështje. Sa për muzikën, tre dijetarët muslimanë kanë thënë gjëra të ndryshme, edhe pse shumica e tyre u pajtuan se është e këndimi, jo muzika, që është përmendur në Kur'an. Muzika as instrumentet, t nuk janë përmendur në mënyrë të veçantë në Kuran.

Ai tha se të kënduarit në ditët e sotme kryesisht  ku përfshihen burrat dhe gratë së bashku, dhe kjo është e ndaluar. Unë jam pyetur për muzikën  në telefonat mobil dhe çështja kryesore këtu është kriminalizimi i njerëzve dhe duke e bërë çështjen e muzikës si diçka, si çështje kryesore ose primare.

Lidhur me çështjen e ndërtimit të xhamive,  Shejh Al-Maghamsi ka thënë: Ka shumë fusha të tjera që ne duhet të përqëndrohet në. Xhamitë janë kudo, në sajë të Allahut të Plotfuqishëm ... çdo njeri i pasur ndërton një vilë dhe një xhami në frontin e tij.

Ai shtoi: Ndërtimi i një xhami është e mirë dhe e rekomanduar, por ndërtimin e objekteve shëndetësore për të trajtuar pacientët e varfër dhe vendet për të zhvendosurit dhe shërbime të tjera të mirëqenies për komunitetin janë gjithashtu të rëndësishme.Burimi : Arab News