Muhammedi, i Dërguari i Zotit do të shfaqet në Moskë në Film Festin Ndërkombëtar

  • None
Publikuar në Korrik 11, 2016, mesnatë

Filmi i Mexhid Mexhidit  Muhamedi: I Dërguari i Zotit do të shfaqet  në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Moska- 2016, në Rusi.

Filmi më i fundit nga regjisori i njohur iranian Mexhid Mexhidi  (tri herë fitues nga Grand Prix des Amériques) do të shfaqet në edicionin e 38-të të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Moskë më 29 qershor 2016 me një qëllim për të paraqitur para komunitet rusisht folësve kinemanë bashkohore iraniane.

Kjo epikë  prej 171-minutave që paraqet vitet e hershme të Pejgamberit të Islamit, Muhammedit (a.s.) me një buxhet prej më shumë se $ 50 milion (dollar),  është filmi më i shtrenjtë i bërë ndonjëherë në Iran, dhe  xhirimi-prodhimi  i filmit ka zgjatur pesë vjet.

Regjisori Mexhid Mexhidi  do të shoqërojë filmin e tij në Moskë së bashku me anëtarët kryesorë të grupit dhe ekuipazhit të tij.

Përveç produkcionit të Mexhid Mexhidit , Bija nga Reza Mirkarimi do të shfaqet  në Festivalin e Rusisë të dielën. Kjo paraqitje e fundit e Reza Mirkarimit rrëfen jetën e z.Azizit që çon një jetë të qetë familjare në një qytet të naftës të Iranit jugor. Deri sa një ditë, vajza e tij Setareh, u përkeqësua shumë nga autoritarizmi e babait të saj, dhe ajo njofton se ajo është jashtë Teheranit.

Reza Mirkarimi ka fituar më parë çmimin e filmit më të mirë (Çmimin Golden Goerge) në  vitin 2008 , në Festivalin e Moskës për filmin  ‘As Simple as That’, ndërsa Sot , A Cube e Sugar dhe disa filma të tjerë nga ky drejtori janë përkthyer në rusisht.

Festivali i Filmit Ndërkombëtar i Moskës, i themeluar  në vitin 1935, është një nga ngjarjet më prestigjioze kulturore në botë dhe po mban edicionin e tij të 38-të duke filluar me 23 deri më 30 qershor, 2016.Burimi : Mehr News Agency