Taxhikistani do të instalon detektorë metali, kamera në xhami

  • None
Publikuar në Mars 31, 2016, mesnatë

Taxhikistani tha të martën se ka në plan për të instaluar detektorë metali dhe kamera survejimi në më shumë se 70 xhami në kryeqytetin e Dushanbe për shkak të frikës që ka qeveria nga sulmet ekstremiste. 

Pajisjet do të instalohen me shpenzimet e Xhamive dhe të xhemateve të tyre,  tha një zëdhënës i administratës së qytetit Dushanbe.

Qeveria tani është duke u përpjekur  që anëtarët e opozitës nga Partia Islamike e Rilindjes së Taxhikistanit (IRPT) të ngarkohet me një grumbull akuzash, për përfshirjen në përpjekjen për të përmbysur rendin kushtetues dhe për organizimin e një grupi kriminal.

Autoritetet kanë akuzuar anëtarët e partisë së opozitës  për nxitjen e një vale të trazirave që vrau dhjetra njerëz vitin e kaluar.

Parlamenti i Taxhikistanit në muajin janar votoi për ndalimin e emrave  të huaj për beba, përndryshe popullariteti i emrave arabe në këtë shtet ku flitet gjuha perse është rritur.