Vajza jordaneze e mësoi Kur’anin përmendësh për shtatë muaj

  • Vajza  12-vjeçare jordaneze, Hadila Sasi Saidawi, arriti të mësoi tërë Kur'anin përmendësh për vetëm shtatë muaj.
Publikuar në Jan. 29, 2016, 1 a.m.

Vajza  12-vjeçare jordaneze arriti të mësoi tërë Kur'anin përmendësh për vetëm shtatë muaj.

Hadila Said al-Saidawi është  nxënëse e Kur'anit në Qendrën  Kur'anore Abi Dajana në qytetin jordanez  al-Ramtha.

Përmes vullnetit të saj të fortë dhe zellit, ajo arriti për të mësuar përmendësh të gjitha ajetet e Librit të Shenjtë, Kur’anit, në një periudhë të shkurtër kohe,  njoftoi  e përditshmja  Al-Ray.

Kur ajo i regjistruar në Qendrën Kur'anore, ajo tashmë kishte memorizuar  tre prej 30 xhyzave (pjesë të Kuranit).

Shtatë muaj më vonë, Hadila  e mësoi tërë Kur’anin përmendësh, pra u be hafize.

Ajo thotë se mësimi përmendësh i Kur'anit jo vetëm që nuk pengoi në  mësimet e shkollës, por e ndihmoi atë për të mësuar mësimet e saj edhe më mirë dhe më ndihmon në ngritjen e nivelit të njohurive. Hadila  thotë se ajo dëshiron të bëhet  mësuese e Kur'ani dhe dëshiron për të ndihmuar ata që duan të mësojnë Librin e Shenjtë.

Ndërsa Hadila  ka vendosur një rekord duke mësuar përmendësh Kur'anin brenda shtatë maujve, vajza më e re jordaneze e cila e  ka mësuar të gjithë Librin e Shenjtë, Kur’anin përmendësh është vajza tetë-vjeçarja Nur Ebu el-Lejl.Burimi : IQNA News