Veprimtari Kur’anore, Java Kombëtare e Kur’anit të Shenjtë përfundon në Algjeri

  • None
Publikuar në Jan. 9, 2016, 1 a.m.

Pjesëmarrësit e Javë s Kur’anore Kombëtare në Algjeri, e 17-ta me radhë, përfundoi të mërkurën. Në këtë ngjarje kulturore Islame u bë thirrje për krijimin e medaljes së shërbëtorit të Kur'anit të Shenjtë.

Pjesëmarrësit rekomanduan për krijimin e medaljes së shërbëtorit të Kur'anit të Shenjtë për të inkurajuar të gjitha veprimtarit që kanë për qëllim mbrojtjen e imazhit të Islamit.

Pjesëmarrësit më tej thanë se mesazhi i kryetarit të Algjerisë, Bouteflika, lexuar nga këshilltari i Kryesisë së Republikës, Muhamed Ali Boughazi, është një metodë pune e departamentit të çështjeve fetare dhe Vakfit  në koordinim me të gjitha organet shtetërore, nëpërmjet të të cilave  vlera e punës, esenca e Islamit, do të promovohen dhe të inkurajohet.

Pjesëmarrësit, gjithashtu kërkuan për të nisur reflektime mbi mekanizmat që do të miratohen gjatë shqyrtimit mbi mënyrën e konsumit, raportoi AllAfrica.com.

Ata gjithashtu bën thirrje për nxitjen e veprimtarisë bamirëse në shoqëri dhe në përforcimin e vlerave të tolerancës dhe pranimin e mendimeve të tjerëve.Burimi : IQNA News