Tunizia mbylli TV muslimane, stacionet e radios

  • None
Publikuar në Gus. 2, 2015, mesnatë

Tunizia ka mbyllur një numër të TV Islame dhe radio stacione  për mungesë të lejes.

Sipas degës së Agjencisë IQNA të Afrikës Jugut, ato ishin themeluar pas lëvizjes të Zgjimit Islamik që filloi në Tunizi në vitin 2011.

Ato përfshijnë  TV Al-Zeytuna,  TV Tunisna  dhe Radio Kur’ani, të lidhura me partinë  Ennahda.

Autoritetet thonë se stacionet televizive dhe radiot do të vazhdojnë veprimtarinë vetëm pasi ato të marrin lejet e nevojshme.

Zyrtarët e këtyre stacioneve si dhe disa deputetë dhe figura politike kanë protestuar për këto ndalesa, duke e përshkruar atë si shkelje të lirisë të  garantuara me kushtetutë. 

Në vitin 2011, vala e Zgjimit Islamik filloi në Tunizi dhe u përhap në një numër të vendeve të tjera arabe, duke përfshirë Egjiptin, Jemenin dhe Libinë.

Kjo çoi në përmbysjen e një numri të regjimeve diktatoriale nga kryengritjet masive popullore.

Diktatori i Tunizisë,  Zine El Abidin Ben Ali ishte në mesin e tiranëve të rrëzuar si pasojë e kryengritjes në vitin 2011. Ai iku në Arabinë Saudite.Burimi : IQNA News