Konferenca për komunitetet fetare u hap në Azerbajxhan

  • None
Publikuar në Tet. 5, 2014, mesnatë

Dje, një konferencë rajonale  me temën bosht Traditat Kombëtare dhe Modernizmi  filloi në qytetin Quba. Veprimtaria u ndoq nga krerët e rajoneve veriore të vendit, bashkësitë fetare dhe imamët.

 

Kjo veprimtari u organizua nga Komiteti Shtetëror i Republikës së Azerbajxhanit për Çështjet Fetare, sipas Agjencisë së Lajmeve, 1 news.az. 

 

Në këtë konferencë u diskutuan këto tema: Mbrojtja e vlerave shpirtërore dhe kombëtare në Azerbajxhanin modern , Identiteti kombëtar dhe Islami, Procesi i mbrojtjes shpirtërore dhe   kombëtare të shtetësisë të Azerbajxhanit , Islami tradicional në rajonin verior të Azerbajxhanit , Islami tradicional: Sistemi i mbrojtjes shpirtërore kundër radikalizmit fetar, Shkolla e Irfanit - restaurimi i Islamit tradicional