Udhëheqësi Revolucionar: Ndërgjegjet e zgjuara duhet të shohin pikat e errëta të sistemeve hipokrite

Publikuar në Maj 24, 2024, 11:36 a.m.

Në mesazhin e tij me rastin e fillimit të mandatit të gjashtë të Kuvendit të Ekspertëve, udhëheqësi i Revolucionit Islamik theksoi: Kuvendi i Ekspertëve është manifestim i demokracisë islame dhe kjo është shenja dhe promotori më i qartë i Republikës Islamike të Iranit.

Në mesazhin e tij me rastin e fillimit të seancës së gjashtë të Kuvendit të Ekspertëve, Ajetullah Khamenei, lideri i Revolucionit Islamik, e cilësoi këtë takim si simbol të demokracisë islame. Sejid Ali Khamenei tërhoqi vëmendjen për planifikimin racional të Kuranit dhe njohurive islame me qëllim të ndërtimit të "sheriatit dhe arsyes" dhe "të fshehtës dhe të dukshmës" në të njëjtin drejtim dhe u bëri thirrje ndërgjegjeve të zgjuara të të gjithë botës që të marrin në konsideratë një plan gjithëpërfshirës dhe të qëndrueshëm të qeverisjes islame, duke i kushtuar vëmendje realiteteve të ashpra të sistemeve antifetare ose agnostike.

Pikat kryesore të fjalimit të Udhëheqësit Revolucionar Khamenei, i cili fjalimin e tij e filloi me ngushëllime për Presidentin dhe delegacionin e tij shoqërues të cilëtranë dëshmor në rrëzimin e helikopterit, janë si më poshtë:

Ky kuvend është një nga themelet kryesore të sistemit demokratik islam, i cili në mënyrë periodike forcohet nga fuqia e kombit dhe garanton shëndetin dhe vazhdimësinë e sistemit. Deputetët e respektuar dhe të zgjedhur të këtij parlamenti, me vullnetin e Zotit dhe përpjekjet e kombit, patën rastin të luanin një nga rolet më të mira në forcimin e zinxhirit të çelikut të drejtimit të sistemit.

Kuvendi i Ekspertëve është simboli i demokracisë islame; është përgjegjësi e këtij kuvendi, kriteret e të cilit janë islame dhe të zgjedhura nga populli, të zgjedhë liderin sipas standardeve islame. Është shenja dhe identifikuesi më i qartë i Republikës Islamike të Iranit.

Në sistemin islam, qeverisja, njerëzimi dhe qëllimet janë hyjnore. Qëllimi është drejtësia dhe dinjiteti i njeriut, përmirësimi i tokës, bollëku i kohës, si dhe jeta monoteiste dhe ngritja e njeriut për të qenë më afër Zotit. Metodat janë duke përfituar nga mençuria dhe përvoja kolektive, mendimet, gjuhët, fuqia efektive dhe hapat e qëndrueshëm të njerëzve.

Ky është një plan inteligjent që Kurani dhe shkenca islame ua kanë dhuruar ndjekësve të tyre dhe brenda këtij plani, sheriati dhe arsyeja, e fshehta dhe e dukshmja ndërthuren dhe rreshtohen mes veti.

Ky është një fenomen befasues dhe interesant në fushën e politikave makro dhe tërheqja e tij rritet çdo ditë e më shumë, duke pasqyruar realitetet e ashpra të sistemeve antifetare apo agnostike.

Ftesa jonë e përgjithshme për ndërgjegjet e zgjuara anembanë botës është që ata të shohin përvojat e pasuksesshme të sistemeve që pretendojnë drejtësi dhe liri, por janë të huaja për spiritualitetin fetar; të shohin shtypjen, diskriminimin dhe korrupsionin në rritje, shkatërrimin e sigurisë morale, dobësimin e themeleve të familjes dhe cenimin e dinjitetit të gruas, përkeqësimin e statusit të gruas dhe nënës dhe presionin e frontit paragjykues ndaj informacionit të vërtetë zgjues në media; Ne duhet të shohim shumë pika të tjera të errëta të verbëra në domenin e këtyre sistemeve hipokrite, dyftytëshe dhe të liga dhe të mendojmë për planin gjithëpërfshirës dhe të qëndrueshëm të administratës islame.

Sot, gjenocidi brutal i regjimit uzurpator sionist në Gaza dhe vrasja e mijëra fëmijëve dhe grave të pambrojtura dhe më pas mbështetja e këtyre të ashtuquajturave qeveri; Me këtë mbështetje të etur për gjak, liberalët perëndimorë po u zbulojnë ndërgjegjeve të zgjuara se çfarë do të thotë liria perëndimore dhe të drejtat e njeriut.Burimi : Tesnim News Agency