Izraeli dështoi në Jenin

Publikuar në Korrik 16, 2023, 4:29 p.m.

Duke iu referuar dështimit të sulmit në Jenin Sejid Hassan Nasrallah tha: “Dëshmia e kësaj është vazhdimi i operacioneve të rezistencës në Bregun Perëndimor”.

Sekretari i Përgjithshëm i Lëvizjes Hezbollah, Sejid Hasan Nasrallah, në fjalimin e tij me rastin e 17 vjetorit të Luftës së Korrikut, deklaroi se Fitorja e Korrikut vendosi një ekuacion parandalues ​​i cili ekziston edhe sot në këmbim të erozionit të parandalimit të armikut izraelit.

Sejid Nasrallah theksoi se pritshmëria e sulmit të korrikut ishte të shtypte rezistencën dhe të nënshtronte Libanin, por izraelitët dhe amerikanët në shumë raste pranuan se lufta e tyre kundër Libanit në 2006 ishte e pasuksesshme. Duke vënë në dukje se armiku i Izraelit bëri gjithçka që kishte fuqi për të parandaluar rritjen e rezistencës në Liban dhe nuk mundi ta arrinte këtë pavarësisht të gjitha rrethanave, Nasrallah theksoi se paqja dhe siguria në Libanin e Jugut buronin nga besimi i publikut në efektivitetin  tashmë ekzistues të frenimit, ndërsa në palën izraelite mbizotëronte gjendja e frikës.

Sejid Nasrallah tha se Fitorja e Korrikut e solli armikun e Izraelit në vijën e regresionit, i dha fund projektit të Izraelit të Madh dhe po ashtu, u shemb projekti i Amerikës për Lindjen e Mesme të Madhe në Liban; Ai theksoi se shkatërrimi i tij në Palestinë, Irak, Siri dhe Iran është i plotë.

Lidhur me situatën në kufirin libano-palestinez, Sekretari i Përgjithshëm i Hezbollahut konfirmoi se rezistenca mund të çlirojë pjesën libaneze të fshatit Gajr nga pushtimi izraelit, duke shtuar se: "Këto toka nuk do të braktisen". Duke shpjeguar se nëse Izraeli sulmon çadrën e ngritur në kufirin jugor, të rinjtë e rezistencës udhëzohen të marrin masa, duke theksuar se ajo që ndodhi nuk është tërheqja e kufijve tokësorë, por akti i rikthimit të tokave të pushtuara nga Izraeli. Sejid Nasrallah deklaroi se ajo që u tha për aneksimin e Gajrit nga Izraeli për shkak të tendave të vendosura në kufi nuk është e vërtetë, duke shtuar se Izraeli pushtues kishte vendosur tela me gjemba rreth fshatit libanez Gajr përpara se kryengritësit të ngrinin tenda në kufi.

 Ai po ashtu shtoi se Izraeli nuk guxoi të ndërhynte në tendën e ngritur në kufi dhe vendosi një ndërmjetës për të zgjidhur çështjen. Sejid Nasrallah vlerësoi se vlera e tendave të ngritura në kufi është se ato ndriçojnë edhe një herë të gjithë situatën në jug.

Sayyid Nasrallah gjithashtu tërhoqi vëmendjen për standardet e dyfishta të komunitetit ndërkombëtar, i cili qëndroi i heshtur ndaj të gjitha sulmeve kufitare izraelite, por kur rezistenca ngriti një tendë në kufi, ata reaguan shpejt. Sekretari i Përgjithshëm i Hezbollahut bëri thirrje për të numëruar shkeljet tokësore, detare dhe ajrore të Izraelit dhe shkeljet që armiku pretendon se ka kryer nga Libani, duke u shprehur se: “Parandalimi izraelit po zhduket; por në mënyrë arrogante! Duke bërë mijëra shkelje, ai vendos kontakte ku flet për shkeljet e Libanit.”

Sayyid Nasrallah tha se nuk është e mundur të heshtësh për pushtimin e fshatit Gajr dhe se qëndrimi i Libanit duhet të jetë i qartë, se kjo është përgjegjësi e shtetit dhe se çdo përpjekje që do të bëhet për këtë çështje do të jetë plotësuese midis shtetit dhe rezistencës.

Nga ana tjetër, Sekretari i Përgjithshëm i Hezbollahut vuri në dukje se Izraeli e ka pranuar se është i kufizuar në hapësirën ajrore libaneze, duke u shprehur se: “Hetimi për incidentin e sotëm në kufi vazhdon dhe më pas do të ndërmerren veprimet e nevojshme”.

Në fjalimin e tij, Sayyid Nasrallah foli për sulmin e fundit të Izraelit ndaj qytetit të Jeninit dhe kampit të tij dhe theksoi se qëllimi i izraelitëve është të rivendosin frenimin e humbur, por ata kanë një pamje krejtësisht të kundërt.

Sekretari i Përgjithshëm i Hezbollahut u shpreh se: "Palestinezët në Bregun Perëndimor besojnë se prania izraelite do të zhduket dhe kjo jep shpresë të madhe për vazhdimin e rezistencës”, dhe shtoi se ai beson se dëshmia e dështimit izraelit në sulmin e Jeninit është vazhdimi i operacioneve të rezistencës palestineze në Bregun Perëndimor.

Sayyid Nasrallah, në lidhje me djegien e Kuranit të Shenjtë në Suedi, komentoi se qëndrimi i jashtëzakonshëm i Rusisë ndaj djegies së Kuranit i la vendet perëndimore në një situatë të vështirë.

Ai vuri në dukje se personi që dogji Kuranin në Suedi ishte i lidhur me regjimin pushtues të inteligjencës izraelite, Mossad, dhe se qëllimi i tij ishte të nxiste përçarje mes myslimanëve dhe të krishterëve.

Sejid Nasrallah u bëri thirrje popujve të rajonit që t'u kërkojnë qeverive të tyre që të mbajnë një qëndrim më të ashpër ndaj djegies së Kur'anit dhe deklaroi se dënimi i klerit të krishterë për djegien e Kur'anit kontribuoi shumë në parandalimin e rebelimit.Burimi : Israilpost