Ajatollah A'rafi:Qeveria e Republikës së Azerbajxhanit duhet t'i kushtojë vëmendje ndjenjave fetare të njerëzve.

Publikuar në Qershor 17, 2022, 10:14 p.m.

Në deklaratën e bërë nga drejtoria e Medresesë Kum Ilahiyat thuhet: Qeveria e Republikës së Azerbajxhanit duhet të marrë parasysh ndjenjat fetare të njerëzve. Medreseja Kum Ilahiyat, kombi iranian dhe umeti islam janë në pritje të një kërkim faljeje për mosrespektimin e vlerave tona të shenjta.

Në fjalimin e tij në ceremoninë e mbylljes së Festivalit të Arteve Qiellore të mbajtur në sallën e medresesë së zonjave Al-Zahra, Ajatollah Arafi, duke iu referuar grevës së dijetarëve dhe klerikëve në Azerbajxhan, tha: "Nxënësit e medresesë shkencore, duke përfshirë edhe zotri Sheikh Tale, janë në burg. Kjo protestë vjen për shkak të mosrespektimit të vlerave të shenjta të popullit i cili pret që qeveria e Republikës së Azerbajxhanit të marrë parasysh ndjenjat fetare të popullit, dhe Kumi, Irani dhe Umeti Islamik presin një kërkim falje për përdhosjen e vlerave tona të shenjta.

Të gjithë duhet ta dinë se në botën islame, edhe pse figurat fetare vijnë nga rajone të ndryshme, ata i përkasin të gjithë botës islame dhe ne presim që qeveria e Azerbajxhanit t'i zgjidhë problemet e tyre dhe t'i shoqërojë miqtë tanë. Ata janë thesaret e ardhshme të vendit të Azerbajxhanit dhe të ummetit mysliman.Burimi : Hawzah News