Programi Kur'anor i Mbajtur në Kosovë në Kujtim të Qarit të Vjetër Egjiptian

Publikuar në Shk. 16, 2021, 6:44 a.m.

Recitimet e Kuranit ishin pjesa kryesore e programit, ku morën pjesë më shumë se 500 Kari.

Shejh Egzon Ibrahimi, një lexues i Kur'anit nga Kosova, i cili është i diplomuar në Qendrën Islamike Al-Azhar dhe një admirues i Shejh Kamil, tha në program se i ndjeri Qari kaloi jetën e tij në shërbim të Kuranit, Islamit dhe Muslimanëve.

Një delegacion nga Al-Azhar i kryesuar nga Shejh Mohammed Hashad ndoqi ngjarjen.

Shejh Kamil vdiq në moshën 82 vjeç të Premten e kaluar.

Kamil ishte një mik i Qari Shejhut të njohur Mustafa Ismail dhe kishte rreth 2,200 kaseta të regjistruara të recitimeve të tij.

Ai kishte shumë studentë nga Egjipti, si dhe vende si Maroku, Algjeria, Malajzia, Indonezia, Turqia dhe Austria.Burimi : IQNA