20 terroristë të Daeshit të vrarë në Kirkuk të Irakut

Publikuar në Shk. 2, 2021, 2:52 a.m.

Njësitë e Mobilizimit Popullor të Irakut (PMU) thanë se 20 anëtarë të grupit terrorist Daesh (ISIL ose ISIS) janë vrarë në krahinen e Kerkukut të Irakut.

Ajo tha në një deklaratë se terroristët u vranë në një operacion të përbashkët të PMU dhe ushtrisë irakene të premten, raportoi faqja e internetit e Khabar.

Sipas deklaratës, forcat e Brigadës 22 të PMU-së dhe helikopterët e ushtrisë morën pjesë në operacionin në pjesët jugore të Kirkukut.

Ndërkohë, zëdhënësi i Komandës së Operacioneve të Përbashkët të Irakut (JOC) gjeneral brigade Jahja Resul tha se forcat e armatosura të vendit kanë filluar operacione të ndryshme kundër terroristëve Takfirist që nga shtatori dhe u kanë shkaktuar humbje të mëdha.

Ai tha që atëherë, të paktën 17 udhëheqës të lartë të Daesh-it  janë vrarë në operacione.

Të enjten, Kryeministri iraken Mustafa al-Kadhimi tha se forcat irakene arritën të vrisnin Abu Yasser al-Issawi në një "operacion të udhëhequr nga inteligjenca".

Abu Al-Issawi ishte një komandant i Daesh-it që pretendonte se ishte udhëheqësi i grupit terrorist në Irak.Burimi : IQNA