Pandemia shkaktoi vitin më të keq për ekonominë amerikane që nga viti 1946

Publikuar në Shk. 2, 2021, 2:48 a.m.

Aksionet në  Shtetet e Bashkuara panë tkurrjen e saj më të mprehtë të rritjes që nga viti 1946 ndërsa pandemia e koronavirusit goditi ekonominë vitin e kaluar, por ndërsa vendi mund të jetë vendosur për një rimëkëmbje, ai nuk ka arritur ende.

Ekonomia më e madhe në botë u tkurr me 3.5 përqind në vitin 2020, njoftoi Departamenti i Tregtisë të Enjten, pasi Covid-19 riorganizoi jetën e përditshme dhe detyroi shumë biznese të mbyllnin ose ndryshonin operacionet e tyre ndërsa pushonin punëtorët me grupe. Ato pushime masive, të cilat filluan në mars ndërsa intensifikohej pandemia, vazhdojnë të sjellin një dëm, me Departamentin e Punës që raporton gati 1.3 milion kërkesa të reja për përfitimet e papunësisë të paraqitura javën e kaluar.Burimi : Agence France-Presse