Egjipti dhuron kopje të përkthimit të Kur'anit në Indonezi

Publikuar në Jan. 14, 2021, 9:29 a.m.

Ministria e Egjiptit e Vakfit dhuroi 200 kopje të Kuranit të Shenjtë në Indonezi.

Kopjet iu dhanë ambasadës indoneziane në Kajro të dielën, raportoi faqja e internetit Masrawy.

Ato do të shpërndahen midis universiteteve, shkollave dhe qendrave fetare në Indonezi, Azinë Juglindore.

Ministria gjithashtu dhuroi përkthime të Kuranit në gjuhën indoneziane për 75 studentë indonezianë që aplikojnë për bursa studimi në Universitetin Al-Azhar.

Vitin e kaluar, Ministria Vakfit e Egjiptit, në bashkëpunim me Këshillin Suprem të Çështjeve Islame të Al-Azharit, botoi përkthime të Kur’anit në 10 gjuhë, përfshirë anglisht, frëngjisht, gjermanisht, rusisht, në gjuhën  kineze, indoneziane dhe koreane.

Ajo tha se lëvizja synon të ndihmojë folësit jo-arabë të përfitojnë nga mësimet dhe konceptet e Kur’anit.

Egjipti është një vend në Afrikën e Veriut me një popullsi prej rreth 96 milion.

Myslimanët janë rreth 90 përqind të popullsisë së përgjithshme të vendit.

Aktivitetet kur'anore janë shumë të zakonshme në Egjipt.Burimi : IQNA