Planifikohet një tubim masiv në Bagdad në përvjetorin e gjeneralit Sylejmani, martirizimi Al-Muhandis

Publikuar në Dhj. 26, 2020, 5:34 a.m.

Një tubim masiv është planifikuar të mbahet në kryeqytetin Irakian të Bagdadit në përvjetorin e parë të vrasjes së gjenerallejtënant Kassem Sylejmani dhe Abu Mahdi al-Muhandis.

Gjeneral Lejtnant Sylejmani, komandanti i Forcës Kuds të Trupave të Gardës së Revolucionit Islamik të Iranit (IRGC) dhe shoku i tij  Abu Mahdi al-Muhandis, nënkryetari i Njësive të Mobilizimit Popullor (PMU), u vranë së bashku me shokët e tyre në një Sulm i dronit terrorist amerikan i autorizuar nga Presidenti i SHBA Donald Trump pranë Aeroportit Ndërkombëtar të Bagdadit më 3 janar 2020.

Të dy komandantët u admiruan nga popullsia  myslimane për rolin e tyre në eliminimin e grupit terrorist Daesh Takfiri të sponsorizuar nga SHBA në rajon, veçanërisht në Irak dhe Siri.

Tani një vit pas atentateve, programe të ndryshme janë planifikuar të mbahen në Irak për të përkujtuar dëshmorët.

Sipas zyrtarit të PMU Abu Zia al-Sakir, programet do të organizohen në nivele të njohura dhe zyrtare.

Ato përfshijnë shërbime përkujtimore në qytete të ndryshme, vuri në dukje ai, duke shtuar se një tubim milionëshe është planifikuar gjithashtu në Bagdad në të cilin pjesëmarrësit do të bëjnë thirrje për dëbimin e trupave amerikane nga vendi arab.

Vetëm dy ditë pas atentateve, ligjvënësit irakianë miratuan një projekt-ligj, duke kërkuar tërheqjen e të gjitha forcave të huaja ushtarake të drejtuara nga Shtetet e Bashkuara nga vendi.Burimi : IQNA