Gjykata e Lartë e Lahorit urdhëron institucionet arsimore ta bëjnë të detyrueshme mësimin e Kur’anit

Publikuar në Dhj. 25, 2020, 12:50 a.m.

Gjykata e Lartë e Lahorit  në Pakistan urdhëroi të gjitha institucionet arsimore që t'i bëjnë mësimet Kur’anore të detyrueshme në kurrikulën e tyre nga viti 2021.

Sa i përket detajeve, Drejtësia sipas Shahid Vahid i stolit të divizionit të LHC miratoi një urdhër të premten për të vendosur  Kur’anin e Shenjtë si pjesë e kurrikulës së re që fillon nga viti 2021.

Gjykata gjithashtu u kërkoi studiuesve të shprehin pikëpamjet e tyre në lidhje me çështjen në mënyrë që ajo të mund të zbatohet në të gjitha provincat, njoftoi Daily Pakistan.

Në nëntor, një avokat i bëri kërkesë Gjykatës mbi Mësimet Kur'anore të detyrueshme në të gjitha institutet arsimore në Pakistan.

Gjykata më pas kërkoi perspektivë nga kryetari i Komisionit të Arsimit të Lartë dhe Sekretari Federal për Cështjet Fetare.

Peticioni i kërkoi gjykatës që të udhëzojë autoritetet të sigurojnë zbatimin e Seksioneve 3 dhe 4 të Aktit të Mësimit të Detyrueshëm të Kur'anit të Shenjtë, 2017, të Kushtetutës së Pakistanit.

Siddiqui, avokati që paraqiti kërkesën, tha që gjykata duhet gjithashtu të kërkojë nga autoritetet në Punxhab që të njoftojë të gjitha shkollat ​​publike dhe private në provincë për të filluar klasat e Kur'anit  nga klasa 1 në 4 dhe mësimet e Kur’anit së bashku me përkthimin nga klasa. 6 deri në 12.

Në qershor, qeveria e Punjab bëri të detyrueshëm mësimin e Kur’anit me përkthim për studentët e universitetit.Burimi : IQNA