Presidenti i Algjerisë në daljen e parë në TV në gati dy muaj

Publikuar në Dhj. 18, 2020, 7:56 a.m.

Presidenti i Algjerisë, Abdelmexhid  Tebboune tha të dielën se ishte duke u rikuperuar nga sëmundja Covid-19, në paraqitjen e tij të parë në televizion që kur ishte shtruar në spital në Gjermani gati dy muaj më parë.

"Falë Zotit ... Unë kam filluar në rrugën e rimëkëmbjes," tha 75-vjeçari një ditë pas përvjetorit të parë të zgjedhjes së tij.

"Mund të duhen dy ose tri javë, por, dashtë Zoti, do të rimarr të gjithë forcën time trupore."

Video u transmetua në televizionin shtetëror dhe u publikua   në Twitter të Tebboune.

Ai nuk tregoi vendndodhjen e tij, por njoftimi i tij në Twitter tregoi se ai ishte jashtë Algjerisë.

Tebboune, një duhanpirës i rëndë, u shtrua në spital në Gjermani më 28 Tetor, dhe autoritetet algjeriane më vonë njoftuan se ai kishte sëmundjen Covid-19.

Mungesa e tij kishte shkaktuar shqetësime për një krizë institucionale, javë pasi votuesit miratuan një kushtetutë të rishikuar për pjesëmarrjen rekord të ulët në një referendum që shihej gjerësisht si një manovër për të neutralizuar lëvizjen e zgjatur të protestës Hirak.

Tebboune nuk ka qenë në gjendje të nënshkruajë kushtetutën e rishikuar në ligj sepse ai duhet të jetë në tokën algjeriane për ta bërë këtë.Burimi : Arab News